ARAWMATYQUE
„TOȚI
VÂND SĂNĂTATE, NOI O PRODUCEM!”
Ziua de astăzi a fost una destul de solicitantă și cu multe drumuri, în
schimb am reușit să îmi bucur sufletul și trupul cu o atmosferă atât de
primitoare, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc în călătoriile mele.
Cum poate v-ați format o imagine despre mine, ați remarcat că am căutat să
îmi găsesc un stil de viață cât mai în armonie cu spiritul și natura.
Din 2014 când am fost operată de neoplasm mamar, dupa o serie de emoții, pănă
ce am primit răspunsul la IHC, am scormonit soluții pentru această situație
medicală, astfel încât să fie doar un episod izolat din viața mea.
Ce am învățat din această lecție? Să fiu mai deschisă, să îmi ridic
aspirațiile către o viață mai bună, mai caldă, mai plină de bucurie.
Astfel, am citit cărți, articole de specialitate, studii științifice, iar în
2016 am înțeles că pentru a-mi împlini visele este necesar să fiu aliniată în
emoții și iubire de sine, dar și cu mediul din jurul meu, pe toate cele 3
planuri ale vieții: spiritual, mental și fizic.
Am început să mă bucur că există și în România locații cu mâncare,
dulciuri, smoothi-uri cât mai aproapiate de o hrană sănătoasă, minim procesată
termic.
Recunosc că această recomandare mi-a fost făcută chiar de soțul meu, care a fost în oraș zilele trecute pentru un festival minunat de iarnă.
De cum am intrat în această locație am simțit o atmosferă caldă, vibrând de
energie și bunăvoie, pornind de la modul cum este amenajat în interior, chiar
dacă este un spațiu destul de micuț, dar intim, până la doamna drăguță ce era
de tură în acel moment.
Am aruncat o privire la ceea ce se oferea în vitrina de prăjituri și deși multe sortimente îmi făceau cu ochiul, am mers pe mâna soțului, care testase prăjitura Tiramisu.
Am întrebat și de supe, întrucat chiar la intrarea în local era un panou cu
ceea ce puteai regăsi în interior.
Astăzi s-a nimerit să aibă în meniu o supă de roșii. Am degustat-o și m-am
bucurat de fiecare înghițitură. Am întrebat la final care este secretul,
întrucât și eu fac destul de des acest gen de supă acasă, însă nu reușesc să
nimeresc acest gust. Doamna, foarte amabilă și bucuroasă că este întrebată mi-a
spus că pe lângă roșii, ceapă și morcov,
pasta de roșii, a mai adaugat și un ingredient secret, ce recunosc că îmi place
foarte mult, dar sunt destul de leneșă să îl pregătesc singură. Dacă doriți să
aflați secretul, vă invit să mergeți chiar voi în acest loc și să testați supa
de roșii și să întrebați despre ingredientul secret. Cu siguranță veți primi răspunsul.
Apoi am savurat prăjitura care, deși era raw, era foarte gustoasă. Și ce credeți? În alte locații de gen, o înghițitură este undeva la 15 lei, aici, era 14 lei toată prăjitura, care era destul de generoasă. Aici nu am mai întrebat care este secretul, pentru că recunosc că sunt foarte comodă la domeniul patiserie. Îmi place să consum dar nu mă omor să prepar.
La final, m-am decis să cer și un smoothie. Chiar la 10 minute după ce intrasem în acest mic și cochet loc, am auzit o clientă, care terminase consumația, că în urmă cu ceva timp avusese o constricție la nivelul plămânilor, care nu se rezolvase și se gândea ca să ajungă la un medic de specialitate. Dar ce să vezi? A venit aici și a cerut o recomandare, a consumat acel fresh și a simțit cum se decongestionează și apoi totul a fost mult mai bine. Doamna s-a bucurat foarte mult și i-a spus că într-adevăr a studiat ce beneficii aduc produsele pe care le folosește și atunci când face o recomandare, o face în cunoștință.
Astfel, la final, am îndrăznit să îi solicit să îmi spună câteva lucruri
despre cum a luat naștere acest local.
Am întrebat dacă toată această afacere este susținută doar de dumneaei și
mi-a mărturisit că sunt două persoane, colega ocupându-se de partea de cofetărie,
iar dumneaei de domeniul mâncării. Iata ce ne-a mai mărturisit:
„Chiar fac niște supe deosebite. De
exemplu, vineri am avut o supă de castane, de care toată lumea a fost
înnebunită. Este muncă la ea, dar faptul că vezi satisfacția clientului, mulțumirea
sa îți dă un impuls să tot creezi ceva nou. Sunt foarte încântată atât de clienți
cât și de ceea ce fac. Mă simt ca un artist care se află pe scenă și vede publicul
care este atât de încântat de ceea ce îi ofer. Când văd clientul mulțumit și
vine să mă întrebe Dna Felicia ce ați
m-ai făcut astăzi? așa creez eu o relație cu clientul. Majoritatea
oaspeților noștri se simt ca acasă, discutăm, primesc propuneri de la ei. De exemplu,
ceea ce vedeți aici (notă: făcea referire la cele 2 afișe cu fresh-uri si
smoothie-uri) multe rețete vin de la client. Dar și eu mă gândesc, ce aș mai
putea să îi ofer clientului, ce aș mai putea aduce nou. Astfel mă consult și cu
ei.”
Deci e vorba de relația deschisă cu clientul?!
DA!
Și bănuiesc că undeva la bază
au fost tot felul de rețete, cărți, ați studiat niște bucătării internaționale?
Să știți că nu prea. La început
am mai consultat niște rețete, m-am mai documentat pentru că nu știam
utilitatea produselor pe care le utilizez, de exemplu, la ce se folosește
turmericul, ce beneficii aduce organismului. Această latură am studiat-o.
Clientului trebuie să îi și explici ce folosești.
Da, cum am văzut mai devreme că
i-ați explicat doamnei, de ce s-a simțit bine după ce a avut congestia
pulmonară.
Da! În rest, ce să spun, eu mă
simt foarte bine aici, e ca și a doua casă a mea.
Cât timp petreceți aici, jumătate
de zi, o zi?
O jumătate de zi, o saptămână
sunt în tura de dimineață de la 8.30 la 15, în următoarea săptămână vin de la
ora 12 la ora 17.
Vreau să vă mărturisesc că de
când am intrat am simțit caldura….
Da, ați simțit căldura?
Da, si dragostea plutește
așa în aer. Bine poate și modul cum este
aici, cochet, intim, o muzică de calitate, un aer vintage.
Da, am avut întrebări de ce nu
ne extindem. Le-am răspuns că nu e nevoie, mai bine mai puțin și de calitate
decât mult și cantitativ. Chiar acum am o nouă angajată căreia îi spun că nu am
nevoie de cantitate ci de calitate. Orice experimentezi și ți se pare că nu
este bun, mai bine dai deoparte decât sa dai clientului și să dezamăgești.”
Am mulțumit pentru acest mic dialog care mie mi-a oferit o altă perspectivă asupra
afacerii și m-a făcut să înțeleg de ce am simțit acea căldură și dragoste din
aer chiar din momentul în care am pășit înăuntru.
Off record, i-am mărturisit că nu prea găsești în țară astfel de locații,
iar din ce am experimentat eu ar mai fi o locație în zona Muzeului de istorie,
pe care recunosc că nu l-am mai vizitat dinainte de pandemie, vreo 2 de care am
auzit în București, dar pe care rcunosc ca nu le-am testat și unul în Bacău, pe
care l-am testat anul acesta de Paște.
Domana mi-a spus că într-adevăr, nu prea există în țară, ar mai fi căutat și
dânsa, prin orașele pe care le-a tranzitat și ar ști de una pe la Sibiu, una la
Tg Mureș, cea de la Bacău, doar că nu în toate locațiile găsești și mâncare. De
multe ori sunt specializate doar pe partea de cofetărie. În Iași ar fi existat
o locație raw-vegan, însă s-a desființat, iar clienții de acolo vin periodic la
doamna Felicia să deguste din bunătățile preparate de dânsa. Ceea ce este minunat, este
faptul că nu se știe ce surpriză ai rezervată, în sensul că este posibil ca să
vii de 3 ori la rând și mereu să fie altceva în meniu.
Sper ca v-am trezit interesul și că în
următorii 5 ani să se mărească numărul unor astfel de locații.
Am să vă las aici și link-ul către pagina de facebook și vă recomand ca să-i
treceți pragul măcar o dată dacă tranzitați orașul Piatra Neamț.
De asemenea, vă invit să veniți cu propuneri de alte locații raw-vegan, pe
care le-ați descoperit în drumurile
voastre din țară.
Mai jos vă las și pagina lor de Facebook:
https://www.facebook.com/ARawMatique
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu