duminică, 8 august 2021

Paste cu pesto (100% vegan)

 

Paste fără gluten și pesto vegan

Așa cum spuneam într-un articol precedent, după ce am strecurat laptele de soia (nemodificată genetic) am rămas cu o mână de soia. Astfel m-am gândit să pregătesc o masă de seară ușoară, fără gluten sau lactate.

   Din soia am făcut pesto. Nu aveam în casă ingredientele clasice ale rețetei, însă după ce am citit câteva rețete am improvizat cu ce aveam: restul de soia, 5 căței de usturoi, câteva frunze de busuioc. 


Le-am pus în minirobot (îl folosesc atunci când am cantități mici), am adăugat peste ele sare, piper, curry, ulei de migdale, după ochi. (nu obișnuiesc să măsor), un pic din laptele rămas. 

Le-am dat 5 minute la viteză până a rezultat o textură cremoasă.


Între timp am pus la fiert pastele de năut, cca 7-8 min. Le-am strecurat și le-am clătit cu apă rece.






La final le-am pus într-un vas și am adus un borcan de ketchup din productia de vara trecută. Mai am doar câteva borcane și au fost un deliciu. 



Pentru aspect am adăugat niște măsline ce erau prin frigider. De obicei am măsline în casă.

E Voila!




Poftă bună!


Niciun comentariu: