duminică, 6 ianuarie 2019

Dinozaurii din Bled

Dino Park

În 2017, în ziua în care a fost organizată excursia la săniușul de vară, noi am decis să vizităm Parcul de Dinozauri, situat la aproximativ 3-4 km de Bled. Am gândit-o și ca pe o plimbare, întrucât am luat-o pe jos spre locație.
Inițial am pornit cu elan, crezând că e mai aproape, dar pe la jumătatea drumului eu mă cam moleșisem, dar am înaintat.




Ajunși aici, am constat că prețul era destul de piperat, dar dacă tot bătusem drumul... am intrat. Cu o săptămână în urmă soțul fusese la Parcul de dinozauri din Râșnov. Eu neputând să îl însoțesc atunci, am zis să îl văd pe cel de aici.




Am plătit taxa și am intrat. Am descoperit pe rând exponatele parcului. La intrare era un dinozaur uriaș, atât ca înălțime cât și ca lungime.


Am trecut prin diverse etape, remarcând diverse exponate de mărimi diferite, atât zburătoare cât și terestre.

Ce a fost interesant, la un moment dat am găsit și un sat, cu tot cu locuitori.

Era și statuia lui Keops.

Spre finalul expoziției o maimuțică uriașă străjuia într-un colț.

Tot la finalul periplului erau expuse planetele sistemului solar.

S-au gândit și la o scenă de luptă, în care dinozauri de diverse mărimi au fâșii de carne și înconjoară un dinozaut mai mare, rănit și luptând pentru viața sa.

De asemenea am văzut și multe mărimi de ouă de dinozauri și chiar puiuți în găoace.

Sunt diverse sunete ce răzbat de prin copaci și completează spectacolul vizual. Chiar vreo 2 din dinozauri sunt și animați, creând senzația că deschid gura și te înghit pe loc.

Totuși, pe lângă ce avem noi la Râșnov, se pare că exponatele din Parcul Dino de la Bled sunt destul de învechite și decolorate.

Dacă nu ai ce face și vrei să vizitezi și împrejurimile, poți veni cu picii sau în grup să vizitezi parcul.
Mai jos un calup de poze cu exponatele din parc.

































































































Am petrecut cam 40 de minute în parc. La ieșire am trecut printr-un magazin cu suveniruri, ce erau destul de scumpe, așadar nu ne-am luat nimic.
Apoi am refăcut drumul și am remarcat că se cam aglomerase. Pesemne se apropia weekendul și zilele de sărbătoare ale Bled-ului.






Undeva pe la mijlocul traseului treci peste o apă, iar într-o parte este o pădure. Am luat-o un pic pe o cărare, dar nu am mers prea mult, întrucât nu știam cât de sigur este. Noi suntem învățați cu pădurile noastre din Neamț.






Niciun comentariu: