miercuri, 2 ianuarie 2019

Cu sania în toiul verii!

Ce mai poți face în Bled?


Din relatările anterioare v-am prezentat atracția numărul 1 al stațiunii montane Bled, din Slovenia, Castelul Bled.
Acum m-am gândit să vă prezint și alte locații de vizitat în Bled.
În primul rând, dacă vă gândiți să vizitați Bled-ul, ar fi interesant să o faceți la finalul lunii iulie, perioadă în care sunt organizate zilele orașului Bled.
Legat de această sărbătoare este și festivalul „Microfonul de aur”, la care am participat doi ani la rând. Se strâng circa 60 de concurenți jurizați de cel puțin 10 membrii de juriu, din țări diferite (câte 1 de țară) și care nu au voie să jurizeze concurenții din propria țară plus 1 sau 2 din celelalte țări particpante.
Pentru cei care participă la acest concurs de muzică pentru copii și tineret, există pachete speciale, ce ajung cam la 1000 de euro de familie, pentru o perioadă de 4 nopți de cazare (2 de concurs, una de acomodare și una de gală). Micul dejun și cina sunt incluse, cu bufet suedez, și o gamă variată de rețete culinare, ce acoperă orice gusturi.
În prima seară, deschiderea pe covorul roșu din fața sălii de spectacole, este făcută foarte spectaculos. Întâi sunt prezentați jurații. apoi fiecare țară în parte cu ai săi concurenți. În continuare, fiecare concurent, prezintă o piesă la alegere, ce este în afara concursului. În următoarele două seri se prezintă o piesă în limba maternă în prima seară și una în limbă străină în a doua seară de concurs.


















Cristina Magrin
Julia Dobrea
Daria Pintilie
Karina Csazar
Timeea Csazar
Yarina Cozma




Pentru cei care nu au legătură cu acest eveniment, costurile sunt mai mari, întrucât stațiunea este considerată una de lux, iar în această perioadă sunt și mai exagerate, având o săptămână de sărbătoare.
Sâmbătă dimineața începe aglomerația, iar intrările și ieșirile din oraș se blochează, formând coloane de mașini cu turiști ce vin în stațiune.


În prima zi de acomodare poți face o plimbare pe lângă lac, ceea ce îți va umple măcar 2-3 ore. Multe ambarcațiuni, restaurante pe marginea lacului, rățuște ce se bălăcesc la mal și care stau la pozat, nuferi, un observator pe o zonă a malului și mulți turiști veniți să se relaxeze.





























După ce ai descoperit frumusețile din centru te poți extinde și merge să faci diverse activități.


Într-una din zile organizatorul ne-a rezervat o dimineață la pârtia de săniuș de vară, situată pe un deal ce se vede de pe marginea lacului.
Am urcat cu mic, cu mare, și cam toți s-au dat, eu nu am reușit să mă las purtată de val, așa că am coborât prin pădure până la bază. A fost plăcută și plimbarea pe jos, cca 15-20 minute, drumul fiind amenajat.
Pentru ca să ajungi în coama dealului ai la dispoziție un telescaun.
Bineînțeles că am avut multe țipete, pici ce au vrut să se dea singuri și apoi tot frânau sania, împiedicându-i pe cei ce își doreau viteza la maxim, să înainteze, deși domnul ce făcea instructajul aștepta până ce sania de pe traseu ajungea aproape la bază.
Dacă te cuprinde panica și începi să urli, după primii 10 m, vine un băiat, se urcă în locul tău, ca să ducă sania până jos, și tu te întorci la locul de plecare. S-a întâmplat cu un bebe ștrumf de 8 anișori :).
La finalul cursei este un fotograf ce își face poză să te surpindă cum ajungi la destinație.






 Dacă nu reușești să te dai cu sania, merită măcar să vezi peisajul de sus.





În postarea următoare vom merge să descoperim alte locații din zona Bled-ului.














Niciun comentariu: